Wat is een chiropractor?

wat is een chiropractor

Wat is een chiropractor? Het lijkt een eenvoudige vraag, maar het antwoord is misschien complexer dan je zou verwachten. In deze blog gaan we dieper in op een chiropractor en de betekenis ervan, wat een chiropractor doet en hoe chiropractische zorg een positieve impact kan hebben op je leven. 

Wat is een chiropractor? 

Een chiropractor is een gespecialiseerde zorgverlener die zich focust op het zenuwstelsel. Het doel van chiropractie is om de wervelkolom in balans te brengen en het zenuwstelsel te optimaliseren, waardoor het lichaam zichzelf kan genezen en optimaal kan functioneren. 

Chiropractoren zijn opgeleid om specifieke aanpassingstechnieken uit te voeren, die gericht zijn op het corrigeren van wervelkolomproblemen. Chiropractie gelooft in de kracht van het eigen lichaam om zichzelf te herstellen. Door de gezondheid van de wervelkolom te verbeteren, streeft chiropractie naar pijnverlichting, verbeterde mobiliteit en algemeen welzijn. 

De geschiedenis van chiropractische zorg   

Chiropractie heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oude beschavingen. De oude Grieken, Egyptenaren en Chinese culturen pasten al vroege vormen van manuele therapie toe om gezondheid en welzijn te bevorderen. Het moderne tijdperk van de chiropractie begon in de late 19e eeuw. Dr. Daniel David Palmer wordt vaak beschouwd als de grondlegger van chiropractische zorg. In 1895 voerde Dr. Palmer de allereerste chiropractische aanpassing uit bij een man die doof was, en merkte tot zijn verbazing op dat de man zijn gehoor terugkreeg na de behandeling. Oorspronkelijk dacht Dr. Palmer dat hij met zijn technieken de genezing voor doofheid had gevonden, maar later bleek dat niet alle dove mensen baat hadden bij zijn behandelingen. Wat echter wél opviel, was dat al deze mensen verbetering ondervonden op heel andere gebieden: hun zeurende rugpijn verdween, ze hadden ineens geen last van hoofdpijn meer, ze herstelden sneller van infectieziekten en ga zo maar door. Dit vormde de basis van het idee achter chiropractie: als het zenuwstelsel in optimale gezondheid verkeerd, is het lichaam beter in staat om zichzelf te herstellen. Dit leidde tot de ontwikkeling van chiropractie als een eigen medisch beroep. 

Chiropractie groeide snel in populariteit en verspreidde zich over de Verenigde Staten en de rest van de wereld. In 1897 werd de eerste chiropractische school opgericht, en in 1913 richtte de staat Kansas de eerste chiropractische wetgeving in. Hierdoor werd chiropractie erkend als een wettelijk beroep. 

chiropractor betekenis

Chiropractor en de betekenis in de moderne tijd

Moderne chiropractie omvat een breed scala aan technieken en benaderingen om een gezonde wervelkolom en een goed functionerend zenuwstelsel te bevorderen. Chiropractoren hebben een opleiding van minstens vijf jaar gevolgd, en moeten voortdurend bijscholing volgen om hun praktijk up-to-date te houden. 

Chiropractische zorg wordt vaak gezocht voor rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en andere aandoeningen van het bewegingsapparaat. Maar chiropractie gaat veel verder dan dat! Chiropractoren begrijpen dat een gezonde wervelkolom en een optimaal functionerend zenuwstelsel bijdragen aan algeheel welzijn. Het kan je helpen om beter te slapen, je sportprestaties te verbeteren, beter te focussen op werk, sneller te herstellen van de griep en nog veel meer.  Zo kan chiropractie ook helpen bij onder andere zwangerschapsischias, daar lees je meer over in deze blog.

Wat is een chiropractor volgens ‘The Family Chiropractor’? 

Bij 'The Family Chiropractor' zijn we er om mensen van alle leeftijden te helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden. Volgens ons is een goede chiropractor iemand die oog heeft voor het lichaam als geheel en die het verband weet te leggen tussen de verschillende klachten die iemand kan ervaren. We begrijpen dat gezondheid meer is dan alleen het behandelen van symptomen en we gaan op zoek naar de onderliggende oorzaak. The Family Chiropractor is een kleinschalige praktijk waar we écht aandacht voor jou en jouw individuele, specifieke behoeften hebben. Onze ervaren chiropractoren staan voor je klaar om je te ondersteunen op weg naar een gezonder en gelukkiger leven.  

Dus: wat is een chiropractor? Een chiropractor is de sleutel tot een betere gezondheid en algeheel welzijn! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe chiropractie jou kan helpen. 

 

Vorige
Vorige

Chiropractor gevaarlijk? (spoiler: nee hoor!) 

Volgende
Volgende

In de rug geschoten: wat te doen en hoe chiropractie helpt