In de rug geschoten: wat te doen en hoe chiropractie helpt

in de rug geschoten

Je hebt de uitdrukking vast al wel eens gehoord - iemand zegt dat het bij ze "in de rug geschoten is." Maar wat betekent dat eigenlijk? In deze blog beschrijven we wat men bedoelt als ze zeggen dat het ‘in de rug geschoten is’, wat je eraan kunt doen en hoe chiropractie helpt om van de pijn af te komen. 

In de rug geschoten: wat bedoelt men hiermee?  

‘In de rug geschoten’ is een veelgehoorde uitdrukking die wordt gebruikt om een plotselinge en intense pijn in de rug te beschrijven. Dit gevoel kan variëren van een scherpe steek tot een dof, zeurend ongemak. Vaak treedt dit gevoel plotseling op na een verkeerde beweging, zoals bijvoorbeeld bij het tillen van een zwaar voorwerp, het draaien van het lichaam, gedurende het sporten of bij alledaagse activiteiten.  

Wat er daadwerkelijk gebeurt, is dat de spieren en gewrichten in de rug zich samentrekken, wat leidt tot pijn en beperking van de beweging. Maar wat zijn de oorzaken van deze aandoening, en hoe kan chiropractie helpen? 

Mogelijke oorzaken  

 - Verkeerde beweging: één van de meest voorkomende oorzaken van het gevoel dat het "in de rug geschoten is”, is het maken van een verkeerde beweging. Zo kan het bijvoorbeeld optreden als je iets zwaars tilt zonder de juiste techniek te gebruiken, of wanneer je heel abrupt je lichaam draait. Deze bewegingen kunnen leiden tot overbelasting van de rugspieren, waardoor de spieren en gewrichten zich samentrekken en je een stekende pijn kunt ervaren.  

 - Spierverrekking: de intense pijn kan ook het gevolg zijn van spierverrekking. Overmatige inspanning of plotselinge bewegingen kunnen leiden tot het uitrekken of scheuren van spiervezels in de rugspieren. Dit kan leiden tot pijn en ongemak. 

 - Gewrichtsblokkades: problemen in de wervelkolom kunnen bijdragen aan het gevoel dat het "in je rug geschoten" is. Wanneer de wervelkolom niet optimaal functioneert, kan dit leiden tot pijn en beperkte mobiliteit en flexibiliteit.  

in de rug geschoten wat te doen

In de rug geschoten: wat te doen? 

Chiropractie biedt een effectieve benadering om de pijnklachten die je ervaart als het ‘in je rug geschoten is’ te behandelen én te voorkomen. Chiropractoren begrijpen de complexe anatomie van de wervelkolom en het belang van een goed functionerend zenuwstelsel. Chiropractie kan op de volgende manieren helpen: 

 - Chiropractische aanpassingen (‘chiropractic adjustments’): chiropractoren voeren specifieke aanpassingen uit om de wervelkolom in balans te brengen. Dit helpt om de mobiliteit te herstellen en de pijn te verminderen. 

 - Spierontspanning: chiropractische zorg kan helpen bij het ontspannen van over-gespannen rugspieren. Dit bevordert het herstelproces en vermindert pijnklachten. 

 - Preventie: Chiropractoren kunnen advies geven over de juiste technieken voor tillen en bewegen om te voorkomen dat het je opnieuw in de rug schiet. 

- Natuurlijke benadering zonder pijnstillers: chiropractische zorg is medicatievrij en niet-invasief, waardoor het een veilige en natuurlijke optie is.  

In onze blog Wat doet een chiropractor? kun je meer lezen over de werkzaamheden binnen chiropractische zorg.

Chiropractie bij The Family Chiropractor  

Als je ooit het gevoel hebt dat het je "in de rug geschoten" is, of als je last hebt van aanhoudende rugpijn, staan we bij The Family Chiropractor klaar om je te ondersteunen. Onze chiropractoren begrijpen de complexiteit van rugpijn en bieden gepersonaliseerde zorg om je te helpen herstellen. Blijf niet langer lopen met je pijnklachten, en neem vandaag nog contact op

Vorige
Vorige

Wat is een chiropractor?

Volgende
Volgende

Zwangerschapsischias en chiropractie