Pijn tussen de schouderbladen: de oorzaken en de oplossingen

pijn tussen schouderbladen

Misschien heb je er wel eens last van gehad: (stekende pijn) tussen je schouderbladen. Pijn in de schouders kan heel hinderlijk zijn en je dagelijkse activiteiten behoorlijk belemmeren. In deze blog nemen we je mee in de meest voorkomende oorzaken van dit soort pijnklachten, en gaan we dieper in op manieren die je kunnen helpen om deze klachten te voorkomen. Heb je op dit moment veel last van pijn tussen de schouderbladen? Op het eind van deze blog vertellen we meer over hoe chiropractische zorg bij The Family Chiropractor jou kan helpen om van pijn tussen schouderbladen af te komen.  

Wat veroorzaakt pijn tussen de schouderbladen? 

Pijn tussen de schouders kan diverse oorzaken hebben. De meeste voorkomende oorzaken houden verband met spierspanning, gewrichtsproblemen of zenuwirritatie. Langdurig zitten in een slechte houding, zoals achter een bureau, kan leiden tot spierspanning tussen de schouderbladen. Daarnaast kunnen overbelasting van spieren en irritatie van pezen tussen de schouders pijn veroorzaken, vooral na fysieke activiteit. Problemen met de gewrichten van de wervelkolom, zoals artrose of uitlijningsproblemen, kunnen eveneens bijdragen aan dit ongemak. Soms kan een beknelde zenuw in de wervelkolom ook pijn veroorzaken die zich manifesteert tussen de schouderbladen. 

stekende pijn tussen schouderbladen

 Wat kun je doen om deze pijn te verlichten? 

  1.  Beweeg regelmatig: Oefeningen die de rug en schouderbladen versterken kunnen helpen om pijn te verminderen. 

  2. Let op je houding: Zorg voor een goede ergonomische houding, vooral tijdens langdurig zitten of werken. Als je de mogelijkheid hebt, investeer dan in een goede bureaustoel.  

  3. Chiropractische zorg: Chiropractie richt zich op het herstellen van de juiste uitlijning van de wervelkolom, waardoor het zenuwstelsel optimaal functioneert en de pijnklachten in je schouders afnemen. Een chiropractor kan de oorzaak van de pijn identificeren en specifieke behandelingen bieden om de balans te herstellen.  

Chiropractische zorg bij pijn tussen de schouders 

Wanneer je een chiropractor bezoekt vanwege schouderklachten, begint het consult meestal met een grondig onderzoek en een gesprek over jouw medische geschiedenis en je specifieke klachten. De chiropractor zal de bewegingsvrijheid van je schoudergewrichten beoordelen en mogelijke bronnen van de klachten identificeren. Vervolgens kan hij/zij passende behandelingen toepassen, zoals zachte aanpassingen, mobilisatietechnieken of specifieke oefeningen om de mobiliteit te verbeteren en spierspanning te verminderen. Het doel is om de natuurlijke balans en functie van de schouder te herstellen en zo de pijn te verlichten. De chiropractor zal ook advies geven over mogelijke veranderingen in levensstijl of oefeningen die kunnen helpen om de klachten te verminderen en de algehele gezondheid te bevorderen. Wil je meer weten over wat een chiropractor precies doet? Lees dan onze blog.

Zorg bij The Family Chiropractor  

Wil je af van vervelende klachten en weer genieten van een betere levenskwaliteit? Maak vandaag nog een afspraak bij The Family Chiropractor! Ons toegewijde team staat klaar om jou te helpen met deskundige chiropractische zorg. We nemen de tijd om te luisteren naar jouw specifieke behoeften en bieden op maat gemaakte oplossingen om jouw gezondheid te verbeteren. Aarzel niet langer en neem contact met ons op voor een afspraak in onze kleinschalige familiepraktijk! 

Vorige
Vorige

Zorg bij een verwaarloosde hersenschudding 

Volgende
Volgende

Chiropractor gevaarlijk? (spoiler: nee hoor!)